Inleveren en jureren 2018

Inleveren en jureren.

Inleveren en jureren.

Het was op dinsdag 20 februari 2018 een komen en gaan van worstenbroodliefhebbers bij het Markland College in Oudenbosch. Deze wedstrijd wordt al weer voor de 22e keer georganiseerd. De Thuisbakkers en leerlingen van het VMBO en MBO brachten de gemaakte worstenbroodjes naar het Markland College om gekeurd te worden. De Mysteryshopper had inmiddels zijn/haar werk gedaan. Bij de 40 professionele bakkers & slagers bleven na de eerste ronde nog tien halve finalisten over, waar de Mysteryshopper voor de tweede keer de worstenbroodjes had opgehaald. Zes professionele juryleden, 2 bakkers, 2 slagers en 2 koks en zes consumentenjuryleden keurden op deze dag 80 worstenbroodjes op uiterlijk, brood, gehaktvulling, consistentie/beet en uiteraard op smaak. Uit elke categorie  werden 3 finalisten geselecteerd. In een rechtstreeks duel, met voor iedereen gelijke omstandigheden, gaan zij op maandag 26 februari in de bakkerij van het Summa College in Eindhoven de strijd aan.

Finalisten Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2018:

Professionals (bakkers & slagers:

Bakkerij Verba, Christiaan van de Vegt, Sleeuwijk

Bakkerij Leon van Dongen, Jeroen van Dongen, Wagenberg

Slagerij de Kwant, Ron de Kwant, Hank

Thuisbakkers:

Eline Nagelkerke, Oudenbosch

Ton Bloemers, Someren-Eind

Jos Heerkens, Berlicum

Leerlingen VMBO:

Maryam Ismael, Markland College

Anneke van Seeters, De Rooi Pannen

Zoë van Alebeek, De Rooi Pannen

Leerlingen MBO:

Björn van de Lindeloof, Cingel College

Stijn van Dongen, Cingel College

Maaike Roelen, Cingel College