Winnaars 2022

Winnaars 2022

                                             

SON, 23 maart 2022

Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje komt dit jaar uit Heusden

Giel Vermeulen van Bakkertje Deeg uit Heusden is winnaar geworden van de strijd   om Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022. De winnaar kreeg de felbegeerde wisseltrofee woensdagavond in De Rooi Pannen in Eindhoven uit handen van Rob Scheepers, bekend tonprater, entertainer en columnist.

Giel Vermeulen is de opvolger van Lars van Dongen uit Wagenberg, de winnaar van 2019. De strijd om Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje werd dit jaar voor de 25e keer gehouden.

Innovatief worstenbroodje

In verband met die 25e editie had de organisatie dit jaar een nieuwe categorie in het leven geroepen: het innovatieve worstenbroodje. Voor dit broodje waren er geen regels wat betreft vorm, samenstelling of smaak. Iedereen kon zijn of haar creativiteit tonen. Winnaar in deze categorie werd Pierre van der Zee uit Beek en Donk.

In de categorie Lekkerste Brabantse Worstenbroodje Leerling VMBO won Raff Willemsen uit Hoeven van het Markland College. In de categorie Leerling MBO won Thomas Merkx uit Made van Curio uit Breda.

Veel thuisbakkers

Aan de strijd om Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje deden 19 professionals mee, 29 leerlingen en studenten (18 VMBO en 11 MBO) en 41 thuisbakkers. De animo in de categorie thuisbakkers was dit jaar groot. Vanwege corona hebben veel mensen thuis in kleine en grote keukentjes, schuurtjes en opberghokjes staan bakken. Djörn van Werde uit Heeze werd winnaar in de categorie Lekkerste Brabantse Thuisworstenbroodje.

Honderden worstenbroodjes

In totaal namen 95 Brabanders deel aan de wedstrijd van dit jaar. Per categorie gingen respectievelijk tien profs, vijf thuisbakkers, vijf VMBO-leerlingen en vijf MBO-leerlingen door naar De Rooi Pannen in Eindhoven, waar de finalisten afgelopen maandag ter plekke hun worstenbroodjes moesten bakken. Alle ingezonden worstenbroodjes zijn beoordeeld door 18 juryleden, bestaande uit 10 vakjuryleden en 8 consumenten. In totaal werden er 320 worstenbroodjes gejureerd.

Mystery Shopper

Volgens juryvoorzitter Hans Elbers was het niveau van deze 25e editie ook weer hoog en ontliepen alle finalisten elkaar niet veel. Ook dit jaar werden er zowel voor de voorronde als de finale bij alle professionele deelnemers worstenbroodjes gekocht door de Mystery Shopper om ook naast de wedstrijd de kwaliteit te kunnen blijven controleren. De worstenbroodjes in de vitrines van de winkels moeten dezelfde kwaliteit hebben als de broodjes die zijn ingeleverd voor de wedstrijd.

Alle worstenbroodjes zijn op de volgende criteria beoordeeld:

1. Uiterlijk aanzien bovenzijde

2. Uiterlijk aanzien onderzijde

3. Gehaktvulling

4. Brood

5. Consistentie / beet

6. Algehele smaak

De uitslag:

Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022 (professionals):

 1. Bakkertje Deeg, Giel Vermeulen uit Heusden
 2. Bakkerij Leon van Dongen, Jeroen van Dongen uit Wagenberg

3.   Echte Bakker van der Steen, Barry van der Steen uit Made

Het Lekkerste Brabantse Thuisworstenbroodje 2022:

 1. Djörn van Werde uit Heeze
 2. Margo van Hoof uit Diessen
 3. Hans Leermakers uit Loon op Zand

Het meest innovatieve broodje 2022:

 1. Pierre van der Zee uit Beek en Donk
 2. Dianne Middelkoop uit Gorinchem
 3. Jan Rijkers uit Reusel

Het Lekkerste Brabantse Leerling Worstenbroodje VMBO 2022:

 1. Raff Willemsen uit Hoeven, Markland College
 2. Jordy Vermunt uit Oudenbosch, Markland College
 3. Milou van Breugel uit Best, De Rooi Pannen


Het Lekkerste Brabantse Student Worstenbroodje MBO 2022:

 1. Thomas Merkx uit Made, Curio
 2. Bryan Lips uit Breda, Curio
 3. Dax Leenen uit Etten-Leur, Curio

De verkiezing van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje wordt georganiseerd door scholengemeenschap De Rooi Pannen, Summa College, Curio, Markland College, de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging en Omroep Brabant.

https://hetlekkerstebrabantseworstenbroodje.nl/